Mondhygiënisten

Op deze pagina’s vindt u alle docenten die verbonden zijn aan F4D College. Onder de specifieke cursussen vindt u de cursusleider(s).

Paula van Dijk

Sinds 1991 ben ik werkzaam in de tandheelkundige praktijk als mondhygiënist en in 1991 afgestudeerd. Dit houdt in dat ik met name parodontale behandelingen verricht. Ook vind ik het erg leuk om onderwijs te geven en ben daarom ook werkzaam als docente bij de Mondzorgkunde in Nijmegen.

Naast reguliere patiënten behandel ik ook angstpatiënten en kinderen. Orthodontie en implantologie patienten zijn ook bijzondere groepen die ik graag behandel. Die afwisseling vind ik inspirerend. Daarnaast verzorg ik in de praktijk cursussen gericht op preventie en ben betrokken bij het opleiden van nieuwe collega’s.

Enkele termen die mij passen: zelfstandig, teamspeler, coach, perfectionist en communicatief. Ik behandel mensen zoals ik zelf ook behandeld wil worden.

Ik ben ingeschreven bij het KwaliteitsRegister voor Mondhygiënisten (KRM).

Ik ben nu betrokken om de opleiding Preventie Assistent en Paro Preventie Assistent en dat vind ik ook geweldig omdat het uiteindelijk allemaal om Preventie draait; gezond begint in de mond!

Werkervaring

Mondhygiëniste sinds 1991 tot-heden:

Mondhygiëniste: bij Adriaanse te Breda: 1991 tot  1998

Mondhygiëniste: bij parodontologie praktijk Oosterhout: 1995 tot 1998

Mondhygiëniste bij Friends4Dents: okt 1998 -heden

Docent Mondzorgkunde: okt 2015 tot heden: hbo-opleiding Mondzorgkunde Nijmegen, HAN

Mondhygiëniste: bij R. de Laat te st. Oedenrode: 2017 tot heden

Opleiding: 

Opleiding mondhygiëne 1989-1991

Cursus/opleiding: 

Anesthesie bevoegdheid,1997

EHBO en Reanimatie, herhaling 2018 gedaan.

Evidence based in 10 stappen, 2017.

Motivational Interviewing, 2017

Q-practical, 2014 tot 2017. Ntvt lid 2015 tot heden

Roja Karimi

Sinds 2016 ben ik afgestudeerd mondhygiëniste aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (Bachelor of Science). Sindsdien ben ik werkzaam als mondhygiëniste en verricht ik naast parodontale behandelingen ook restauratieve werkzaamheden. Binnen mijn Minor heb ik me gericht op de behandeling van jeugdigen. Daarna ben ik vrijwel direct te werk gegaan binnen een doorverwijspraktijk voor parodontale behandelingen. Zodoende heb ik me sterk weten te ontwikkelen in het behandelen van angstpatiënten bij zowel jeugdigen als adolescenten. Het proces van angstreductie en het winnen van het vertrouwen van de patiënten vind ik erg inspirerend. Het geeft mij voldoening iedere behandeling succesvol te voltooien. Tevens is begrip naar patiënten toe voor mij de sleutel om tevredenheid voor zowel de patiënten als mijzelf te kunnen bewerkstelligen. Het blijven volgen van een grote groep patiënten biedt mij de mogelijkheid samen met de patiënt haalbare doelen te realiseren.

Naast het werken als mondhygiëniste heb ik me veelvuldig bezig gehouden met de individuele begeleiding en coaching aan huidige mondzorgkunde studenten van de HAN voor diverse onderwijseenheden (buiten de contacturen van de studie om).

Ik ben nu betrokken bij de opleiding Preventie Assistent, omdat ik het fascinerend vind mijn kennis en vaardigheden  op assistentes over te brengen om zo een optimale meerwaarde te kunnen bieden aan de preventie in de mond. Het creëren van de juiste leeromgeving, het onderbouwen van richtlijnen/protocollen en het praktiseren ervan binnen de opleiding lijkt mij fantastisch.

Relevante ervaring:

    Mondhygiëniste

 • December 2017 – heden: Tandartsenpraktijk Friends4Dents, locatie Geffen

   Mondhygiëniste

 • September 2016 – heden: Mondzorgcentrum EviDent, locatie Nijmegen, Wijchen en Veghel

   Mondhygiëniste

 • Maart 2016 – augustus 2016: Mondzorgcentrum EviDent, locatie Nijmegen, Wijchen en Veghel

 

Certificaten / cursussen

 • Microbiologie, door microbioloog Hugo van Beurden (2019)
 • Parodontologie/perio-flow, door parodontoloog Hans Keenstra (2019)
 • EHBO en Reanimatie (2019)
 • Mondgezondheid vanaf dag één door Dayo Oliver (2018)
 • Parodontologie / dpsi-handhaving door Wijnand J.Teeuw (2017)
 • Motivational Interviewing door Ellen Zwart (2017)
 • Orale Pathologie door kaakchirurg dr.drs. Ralph Voorsmit (2015)
 • Epidemiologie, slijmvliesafwijkingen en mondkanker (2014)
 • Diagnosticeren van cariës/ demo-ontwikkelingen Endodontologie (2013)

Bijzondere prestaties

Deelname aan het DNA-onderzoek m.b.t biotechnologie gedurende 8 weken in 2008 te Maaslandcollege; verschenen in bètamagazine Radboud Universiteit Nijmegen; jaargang 11, nummer 50, mei 2008; geïnterviewd door Martine Zuidweg.

Onder leiding van Maaike de Jong, onderzoeker bij celbiologie aan de Radboud Universiteit; bètaonderzoek: Sprint Up.  Deelgenomen aan het DNA-onderzoek vanwege grote  belangstelling voor de biotechnologie en was van plan op deze manier meer te leren over de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap op hoger niveau.

Begeleiding en Coaching gedurende de periode 2015-2018:

Coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling binnen het beroep der mondhygiënisten

Huiswerkbegeleiding – dit omvat(te) vakinhoudelijke begeleiding aan studenten mondzorgkunde binnen de cohort 2015-2018

Scriptiebegeleiding – dit omvat(te) individuele sturing aan studenten mondzorgkunde binnen de cohort 2015-2018