Overig

Cindy van Dinther, Praktijkmanager-docent

Lees verder

Cindy heeft na het behalen van haar opleiding Tandartsassistente bij twee tandartspraktijken gewerkt. Na de geboorte van haar kinderen is zij na het afronden van  de opleiding tot Schoonheidsspecialiste haar eigen schoonheidssalon gestart. Het teamconcept binnen de tandartsenpraktijk bleek toch sterker haar interesse te hebben en in 2002 is zij als preventieassistente gaan werken bij Tandartsenpraktijk Rosmalen BV, nu Friends4Dents, waar zij o.a. werkzaam was binnen het implantologie- en orthoteam.

Cindy heeft altijd veel interesse gehad in de persoonlijke ontwikkeling en communicatie en heeft destijds de basiscursus NLP gevolgd. Het overbrengen van kennis geeft haar veel voldoening. De cursus basisvaardigheden methodisch opleiden in de beroepsvorm was hier een eerste aanzet voor.  In 2008 heeft zij de opleiding TOP Trainer gevolgd, waarin de skills tot het kunnen geven van trainingen en opleiden en presenteren verder zijn ontwikkeld. In 2008 heeft Cindy binnen de praktijk de overstap gemaakt naar de functie van Floor en Kwaliteitsmanager. Het opzetten van een kwaliteitsmanagement systeem volgens de ISO 9001 norm was haar eerste uitdaging. Hiervoor heeft zij diverse cursussen gevolgd m.b.t normenkennis.

In 2011 heeft Cindy de opleiding Praktijkmanager gevolgd en is haar functie verder uitgebouwd waarin zij haar passie voor de mens en ontwikkeling goed kon combineren met het coördineren en bewaken van de (sterk groeiende) organisatie. De uitbreiding van de tweede locatie in Geffen is voornamelijk door Cindy gecoördineerd. Tevens heeft zij in deze periode naast haar werkzaamheden voor de praktijk, intensief de opstart van het bedrijf Tandheelkunde Innovaties mee opgepakt. Vanaf de basis productontwikkeling tot aan inrichten van het Kwaliteitsmanagement systeem. Ook hiervoor heeft zij diverse cursussen gevolgd en zich nog breder ontwikkeld qua eisen/normenkennis m.b.t medische hulpmiddelen.

Inmiddels is de organisatie van Friends4dents enorm gegroeid. Cindy heeft de dagelijkse leiding en heeft als praktijkmanager een grote verantwoordelijkheid waarin zij naast het zakelijke, het menselijke aspect niet uit het oog verliest.

Het inspireren van anderen door ervaring en kennis te delen is wat Cindy als docent graag wil bereiken.

Esther Thomson, Preventie Assistent-docent

Lees verder

Esther heeft verschillende opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding tot Tandartsassistente. Na het behalen van haar opleiding tot Tandartsassistente, heeft zij verschillende vak gerelateerde certificaten behaald, zoals Preventie-Assistente, Orthodontie-assistente, anesthesie en bijvoorbeeld röntgen, sealen en noodkronen maken.
Daarnaast heeft zij onder andere het certificaat Toptrainer,  Methodisch Opleiden in de Beroepspraktijkvorming en Motiverende gespreksvoering behaald.

Esther heeft als assisterende bij verschillende tandartspraktijken gewerkt, echter het langste bij Friends4Dents waar zij op een coachende manier de afdeling Orthodontie en Snurk/Apneu behandeling leidt.
Tevens zit zij in het Managementteam van Friends4Dents en houdt zij alle ontwikkelingen in de Tandheelkunde zoveel als mogelijk bij.

Esther vindt het erg inspirerend om jonge collega’s mee op te leiden. Nu zij dat jaren gedaan heeft voor haar eigen collega’s, vindt zij het erg leuk om dat ook voor jong aanstormend talent buiten de praktijk te doen!

Pauline Smits, Preventie Assistent-docent

Lees verder

Mijn naam is Pauline Smits, na het in 2006 afronden van de opleiding tandartsassistenten in Nijmegen ben ik al werkzaam als tandartsassistente. Ik ben meteen na de opleiding begonnen met assisteren in een tandartspraktijk in Oss. Omdat ik erg leergierig ben ingesteld ben ik in december 2008 begonnen aan een volgende stap en heb ik de preventie opleiding succesvol afgerond.

Omdat mijn handen altijd jeuken om meer praktische vaardigheden op te doen, ben ik in 2009 geleden begonnen als preventie- en implantologie assistente bij Friends4dents, waarna ik in 2010 mijn anesthesie opleiding heb voltooid.

Gezien ik mijn leergierigheid graag wou overbrengen op stagiaires en/of nieuwe collega’s, heb ik in mei 2011 een opleiding genoten voor het Methodisch opleiden in beroepspraktijkvorming.

Een aantal jaren later ben ik aangesteld als manager van het Implantologie team. De veelzijdigheid van mijn werkzaamheden loopt inmiddels erg uiteen, wat het werk fantastisch maakt.

Ik ben erg enthousiast in mijn werk en probeer dit over te brengen naar zowel patiënten als collega’s. Mijn passie voor de tandheelkunde zorgt er voor dat ik altijd meedenk. Graag wil ik weten WAAROM iets gedaan wordt zodat ik probeer mijzelf altijd blijf ontwikkelen. De tandheelkunde is immers een geweldig vak, en we zijn nooit te “oud” om te leren.

Simone van Tilburg, Preventie Assistent-docent

Lees verder

In 2001 ben ik begonnen in tandartsenpraktijk Friend4Dents (voorheen Tandartsenpraktijk Rosmalen) waar ik meteen ben gegrepen door het vak tandarts assistente.

Ik heb vrij snel daarna de opleiding tot preventie-assistent gevolgd en daarna meerdere vak gerelateerde certificaten behaald zoals röntgen, sealen, anesthesie geven.
Al snel kwam ik erachter dat ik het heel leuk vond om collega’s te begeleiden
in hun opleiding en ben meteen de cursussen “begeleiden en beoordelen” in de BPV gaan volgen en heb bij ICM de training “Effectief beinvloeding voor Leidinggevenden”  met positief resultaat afgerond.

Op dit moment ben ik nog steeds met veel plezier werkzaam als preventie assistente.

Tevens verzorg ik al 10 jaar workshops en bijscholing voor ons eigen team met als doel, professionalisering van je beroep als tandarts assistent en preventie assistent en implementering van de nieuwste wetgevingen en de nieuwste technologieën.

Het geeft mij altijd veel energie om collega’s te zien te groeien in hun zelfvertrouwen en functioneren, om te zien dat door de juiste instructie en begeleiding iemand nieuwe vaardigheden eigen kan maken.

Fleur Simons, Masterstudent Tandheelkunde-docent

Lees verder

Fleur studeert Tandheelkunde aan het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen. Sinds september 2018 tot heden voert zij parodontologie-behandelingen uit bij groepspraktijk Friends4Dents om zoveel mogelijk ervaring op te doen binnen het vakgebied alvorens het afstuderen. Dit is een groepspraktijk met veel disciplines zodat ze veel van haar collega’s kan leren en zij van haar.

Enkele aandachtsgebieden van Fleur zijn:

  • Volledige gebitsprotheses op implantaten
  • Complex kroon- en brugwerk

In de algemene praktijk coacht zij ook Jonge Assistenten, to Teach is to Learn!

Sinds februari 2018 is zij tevens docent in nascholingscursussen van F4D-College.

Werkervaring

09-2019 – heden: Uitvoeren parodontologie-behandelingen (Friends4Dents)

06-2018 – 07-2018:    Buitenlandstage tandheelkunde (Jakarta, Indonesië)

09-2013 – 04-2013:     Tutor natuurkunde voor leerlingen HAVO 5 (RSG Pantarijn)

Gepland: 03-2019 – 04-2019     Vrijwilligerswerk NOHS te Nepal

Opleiding

2007 – 2013               VWO (RSG Pantarijn te Wageningen)

2013 – 2017               Bacheloropleiding Tandheelkunde (RadboudUMC te Nijmegen)

2017 – heden            Masteropleiding Tandheelkunde (RadboudUMC te Nijmegen)

Opleiding

  • 2007 – 2013               VWO (RSG Pantarijn te Wageningen)
  • 2013 – 2017               Bacheloropleiding Tandheelkunde (RadboudUMC te Nijmegen)
  • 2017 – heden            Masteropleiding Tandheelkunde (RadboudUMC te Nijmegen)

Alexandra van Setten, Masterstudent Tandheelkunde-docent

Lees verder

Alexandra van Setten studeert Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Parodontologische behandelingen en Paro-Chirurgie hebben haar bijzondere interesse. Vanaf september 2018 tot heden verricht zij tandheelkundige werkzaamheden volgens paroprotocol bij Friends4Dents. Dit om ervaring op te doen in een algemene praktijk voordat zij afgestudeerd is. Andersom brengt Alexandra ook veel zeer recente kennis binnen in de praktijk. Het werken in een groepspraktijk met verschillende differentiaties maakt dat ze veel kan leren en zich kan oriënteren welke richting ze zelf op wil gaan. Sinds januari 2019 is ze docente bij nascholingscursussen van F4D COLLEGE.

Bachelor Tandheelkunde: 01-09-2015 – 31-08-2018: Radboud Universiteit Nijmegen

Master Tandheelkunde: 01-09-2018 – heden: Radboud Universiteit Nijmegen

VWO: 01-09-2009 – 03-07-2015: Stedelijk Gymnasium ‘s-Hertogenbosch

Werkervaring

Docent Preventie-Assistent en Paro-Assistent: 01-01-2019 – heden: F4D COLLEGE

Student Tandheelkunde: 01-09-2018 – heden: Friends4Dents

Schoonmaak: 01-06-2017 – 31-08-2018: Fysioplus Roozendaal

Kassamedewerker: 01-04-2015 – 31-10-2015: Albert Heijn

Kassamedewerker en vakkenvullen: 01-03-2013 – 01-02-2015: Jumbo Supermarkten

Bijles: 2012-2015: leerlingen vwo en havo