Home

Kwaliteit, kleinschaligheid en praktijkgericht onderwijs is waar F4D College voor staat.

De opleiding Preventieassistent en Paro Preventie-Assistent zijn een must have voor de toekomst! Het aantal beschikbare mondhygiënisten voor preventie en paro-werkzaamheden wordt steeds kleiner en het deel preventie in uw praktijk wordt steeds groter.

F4D COLLEGE verzorgt niet alleen cursussen en opleidingen op het gebied van Preventie en Anesthesie in de Mondzorg, maar helpt uw praktijk ook op weg om de Preventie in uw praktijk te implementeren. Met meer Preventie gaat de kwaliteit in uw praktijk omhoog.

Wij begrijpen goed de uitdagingen om in uw praktijk Preventie goed op de kaart te zetten en zoals u weet, dat gaat niet met alleen opleiden maar ook door de organisatie daar omheen goed te bekijken. Het integreren van Preventie in agenda’s, het team meenemen in uw preventievisie, voorlichting, doelen, interval, communicatie, brieven, snelteksten, verslagen, zorgplan, declaraties, afspraken en opleiding behoort een logisch geheel te zijn en zal voor een mooie kwaliteitsslag in uw praktijk gaan zorgen.

Uw hele team zal er een boost van krijgen, heerlijk om aan een gezamenlijke mooie visie te werken. Ook een flow in uw planning zorgt voor meer werkplezier.

Wij staan open om als praktijkorganisatie dit met u te delen en erover te sparren, vraag naar onze Teamtrainingen in uw praktijk.

Naast de opleiding preventie-assistente en paro preventie-assistente worden ook de cursussen anesthesie en sealen/cofferdam aangeboden


Veel tandheelkundige behandelingen en gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen door preventie. Daarnaast kunnen tandartsen meer verantwoorde duurzame oplossingen en esthetische tandheelkunde aanbieden als de basis, het parodontium, stevig is en de zelfzorg van de patiënt goed is.

Er is een tekort aan mondhygiënisten, dus het is verstandig om de niet gecompliceerde paro-patiënt toch die zorg te kunnen geven door uw eigen gemotiveerde assistenten met een gedegen opleiding.
Voor de PPS 1 patiënt kan mede door de Preventie-Assistent worden voorkomen dat deze een PPS 2 patiënt wordt en de Paro Preventie Assistent kan de PPS 2 of lichte PPS 3 patiënt begeleiden en mee behandelen om te zorgen dat deze patiënt weer een gezond parodontium krijgt waardoor ook zijn algemene gezondheid verbetert, een prachtig uitdagend doel en daarmee een mooi vak!

Neem contact met ons op, wij zien er naar uit om samen met uw assistenten en praktijk een mooie en goede Preventieslag te gaan bewerkstelligen.

 
 
 

 

Algemene voorwaarden

Inhoud accordeon

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.