Overig

Op deze pagina’s vindt u alle docenten die verbonden zijn aan F4D College. Onder de specifieke cursussen vindt u de cursusleider(s).

Cindy van Dinther

Cindy heeft na het behalen van haar opleiding Tandartsassistente bij twee tandartspraktijken gewerkt. Na de geboorte van haar kinderen is zij na het afronden van  de opleiding tot Schoonheidsspecialiste haar eigen schoonheidssalon gestart. Het teamconcept binnen de tandartsenpraktijk bleek toch sterker haar interesse te hebben en in 2002 is zij als preventieassistente gaan werken bij Tandartsenpraktijk Rosmalen BV, nu Friends4Dents, waar zij o.a. werkzaam was binnen het implantologie- en orthoteam.

Cindy heeft altijd veel interesse gehad in de persoonlijke ontwikkeling en communicatie en heeft destijds de basiscursus NLP gevolgd. Het overbrengen van kennis geeft haar veel voldoening. De cursus basisvaardigheden methodisch opleiden in de beroepsvorm was hier een eerste aanzet voor.  In 2008 heeft zij de opleiding TOP Trainer gevolgd, waarin de skills tot het kunnen geven van trainingen en opleiden en presenteren verder zijn ontwikkeld. In 2008 heeft Cindy binnen de praktijk de overstap gemaakt naar de functie van Floor en Kwaliteitsmanager. Het opzetten van een kwaliteitsmanagement systeem volgens de ISO 9001 norm was haar eerste uitdaging. Hiervoor heeft zij diverse cursussen gevolgd m.b.t normenkennis.

In 2011 heeft Cindy de opleiding Praktijkmanager gevolgd en is haar functie verder uitgebouwd waarin zij haar passie voor de mens en ontwikkeling goed kon combineren met het coördineren en bewaken van de (sterk groeiende) organisatie. De uitbreiding van de tweede locatie in Geffen is voornamelijk door Cindy gecoördineerd. Tevens heeft zij in deze periode naast haar werkzaamheden voor de praktijk, intensief de opstart van het bedrijf Tandheelkunde Innovaties mee opgepakt. Vanaf de basis productontwikkeling tot aan inrichten van het Kwaliteitsmanagement systeem. Ook hiervoor heeft zij diverse cursussen gevolgd en zich nog breder ontwikkeld qua eisen/normenkennis m.b.t medische hulpmiddelen.

Inmiddels is de organisatie van Friends4dents enorm gegroeid. Cindy heeft de dagelijkse leiding en heeft als praktijkmanager een grote verantwoordelijkheid waarin zij naast het zakelijke, het menselijke aspect niet uit het oog verliest.

Het inspireren van anderen door ervaring en kennis te delen is wat Cindy als docent graag wil bereiken.

Esther Thomson

Esther heeft verschillende opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding tot Tandartsassistente. Na het behalen van haar opleiding tot Tandartsassistente, heeft zij verschillende vak gerelateerde certificaten behaald, zoals Preventie-Assistente, Orthodontie-assistente, anesthesie en bijvoorbeeld röntgen, sealen en noodkronen maken.
Daarnaast heeft zij onder andere het certificaat Toptrainer,  Methodisch Opleiden in de Beroepspraktijkvorming en Motiverende gespreksvoering behaald.

Esther heeft als assisterende bij verschillende tandartspraktijken gewerkt, echter het langste bij Friends4Dents waar zij op een coachende manier de afdeling Orthodontie en Snurk/Apneu behandeling leidt.
Tevens zit zij in het Managementteam van Friends4Dents en houdt zij alle ontwikkelingen in de Tandheelkunde zoveel als mogelijk bij.

Esther vindt het erg inspirerend om jonge collega’s mee op te leiden. Nu zij dat jaren gedaan heeft voor haar eigen collega’s, vindt zij het erg leuk om dat ook voor jong aanstormend talent buiten de praktijk te doen!

Pauline Smits

Mijn naam is Pauline Smits, na het in 2006 afronden van de opleiding tandartsassistenten in Nijmegen ben ik al werkzaam als tandartsassistente. Ik ben meteen na de opleiding begonnen met assisteren in een tandartspraktijk in Oss. Omdat ik erg leergierig ben ingesteld ben ik in december 2008 begonnen aan een volgende stap en heb ik de preventie opleiding succesvol afgerond.

Omdat mijn handen altijd jeuken om meer praktische vaardigheden op te doen, ben ik in 2009 geleden begonnen als preventie- en implantologie assistente bij Friends4dents, waarna ik in 2010 mijn anesthesie opleiding heb voltooid.

Gezien ik mijn leergierigheid graag wou overbrengen op stagiaires en/of nieuwe collega’s, heb ik in mei 2011 een opleiding genoten voor het Methodisch opleiden in beroepspraktijkvorming.

Een aantal jaren later ben ik aangesteld als manager van het Implantologie team. De veelzijdigheid van mijn werkzaamheden loopt inmiddels erg uiteen, wat het werk fantastisch maakt.

Ik ben erg enthousiast in mijn werk en probeer dit over te brengen naar zowel patiënten als collega’s. Mijn passie voor de tandheelkunde zorgt er voor dat ik altijd meedenk. Graag wil ik weten WAAROM iets gedaan wordt zodat ik probeer mijzelf altijd blijf ontwikkelen. De tandheelkunde is immers een geweldig vak, en we zijn nooit te “oud” om te leren.